Programma zaterdag 13 juli
thema Circus

Opening


09:30 Kassa open
09:30 Welkomslied

Voorstellingen


10:00 en 11:00 Ingeborgpop
Kleine Muis en het geheim van de ketel (2+)
Kleine Muis wil met Piep spelen, maar die heeft de vogelgriep. Opa kraai past open muis haalt een drankje. “Pas op voor het grote gat”, zegt spin. Maar Muis luistert niet en kukelt naar beneden de ketel in. Wie brouwt daar een drankje? Pas op je snorharen muis! Gelukkig helpen de kinderen helpen met een spreuk.
Ingeborg gebruikt een grote ketel als tafeltheater en tovert steeds andere decor's tevoorschijn.
Deze vrolijke voorstelling speelt poppentheater Ingeborgpop voor iedereen vanaf twee jaar.
15:00 Woedy Woet Het Verhaal van het Circus (4+)
Woedy verhaalt over wat hij in het circus heeft meegemaakt en dat laat hij zien. Het zijn de meest wonderbaarlijke gebeurtenissen. Hij vertelt over de apen die kunstjes kunnen doen, maar ook wat er mis ging met de directeur en hoe alles uiteindelijk weer goed kwam.
Het is meestal niet leuk misleid te worden. Maar soms doet zich een situatie voor waarin je niets liever wilt. De goochelaar Woedy Woet, in zijn ijverige pogingen om zijn trucs zo doorzichtig mogelijk te maken, leidt je steeds verder van huis.

Workshops


10:30 en 11:30 Theaterduo Kees & Koos Boem is ho!
Workshop waarin we een korte clownsact maken met verkleden en een korte presentatie. Voor kinderen samen met hun ouders.
13:00 De Mammies Muziekinstrumentjes maken
Elke vogel fluit zoals hij gebekt is. Maak je eigen muziekinstrument. Een fliere fluit , een op-trommel of een sambabal. Met je instrument ben je de vrije vogel die zich laat horen in het Vrije Vogel orkest. Of in de parade.

Parade


14:30 Grote Vogel Optocht
Elke dag om 13:00 uur begint een workshop waarin je iets moois kunt maken om mee te dragen in de optocht. Een vogelmasker, een trommel, gekke vleugels... Om 14:15 uur verzamelt iedereen zich op het festivalterrein en dan begint om 14:30 uur de optocht door de buurt.

Afsluiting


ca 15:45 Afscheidslied

Tussendoor


Radio Twiet-Twiet
Vanaf het centrale podium hoor je de hele dag Radio Twiet-Twiet, met de laatste nieuwtjes, aankondigingen van pop-up acts en theatrale spelletjes ergens op het festivalterrein. Blijf luisteren!
© MMXIX Tom Brûlé • De Republiek Amsterdam • Stichting Amsterdams Jeugd Theater Collectief