Programma maandag 15 juli thema Plastic Soep

Opening


09:30 Kassa open
09:30 Welkomslied

Voorstellingen


10:00 en 11:00 Ingeborgpop De Vakantiemuis (2+)
Kleine Muis is op vakantie en heeft haar tent op gezet. Een lekkere luie stoel, haar duikbril en de emmer, want muis is bij het strand. Als ze een zandkasteel wil graven verdwijnt de emmer. “hé?, zegt muis. “Ik had hier toch een emmer neergelegd?” Dan verdwijnt haar schep. “Oh, iemand zit met zijn poten aan de parasol. Valt deze vakantie in het water, of is het de muis? Ingeborg gebruikt een grote ketel als tafeltheater en tovert steeds andere decor's tevoorschijn. Deze vrolijke voorstelling speelt poppentheater Ingeborgpop voor iedereen vanaf twee jaar.
15:00 WijlandSoep (4+)
Een hongerige meneer komt aan bij een restaurant. Hij heeft trek in soep. De ober is wat onhandig en er is een vlieg. Als dat maar goed gaat!

Workshops


10:30 Kees Buizer Koken met Kees! (6+)
Leuk hoor, al dat gefladder, maar er moet natuurlijk wel gegeten worden. De gebraden haantjes vallen niet uit de lucht, dus gaan we koken onder leiding van Kees Buizer. Kook je mee? En al die mooie, lekkere en bijzondere dingen die jullie gemaakt hebben, worden opgegeten bij de lunch.
10:30 en 11:30 ScratchMarionetten Creatief met plastic - knutsel workshop (alle leeftijden)
Breng je plastic afval : flessen, emmers en tassen mee naar het festival. Van flessen maken we shakers. Van emmertjes maken we trommels. En van plastic tassen maken we sliertjes om de Grote Kringloopvogel mee te versieren. Dan kan je 's middags gezellig meelopen met de Parade!
13:00 Theaterduo Kees & Koos Workshop Paraplu Kleding
Weet je hoeveel kapotte paraplu's er na een beetje wind in Amsterdam op straat te vinden zijn? Van die paraplustof kun je heel leuke verkleedkleren maken. Help je mee?

Parade


14:30 Grote Vogel Optocht
Elke dag om 13:00 uur begint een workshop waarin je iets moois kunt maken om mee te dragen in de optocht. Een vogelmasker, een trommel, gekke vleugels... Om 14:15 uur verzamelt iedereen zich op het festivalterrein en dan begint om 14:30 uur de optocht door de buurt.

Afsluiting


ca 15:45 Afscheidslied

Tussendoor


Radio Twiet-Twiet
Vanaf het centrale podium hoor je de hele dag Radio Twiet-Twiet, met de laatste nieuwtjes, aankondigingen van pop-up acts en theatrale spelletjes ergens op het festivalterrein. Blijf luisteren!
© MMXIX Tom Brûlé • De Republiek Amsterdam • Stichting Amsterdams Jeugd Theater Collectief