Programma dinsdag 16 juli - thema Vakantie

Opening


09:30 Kassa open
09:30 Welkomslied

Voorstellingen


10:00 en 11:00 ScratchMarionnetten De Kraai en de Boskabouter (2+)
Kabouter Bertus woont in een oude, holle boom in het bos. Op een dag vindt hij een baby-egeltje dat zijn moeder kwijt is. Bertus doet zijn best om voor het egeltje te zorgen, maar hij weet niet zo goed wat egels eten. En dan komt de Kraai steeds al het eten stelen. Bertus hoopt dat Mama egel snel weer terecht is! Een knusse voorstelling voor peuters en kleuters.
15:00 Theaterduo Kees & Koos (4+)
Vier bijzondere mensen per ongeluk opgesloten in een kasteel... Wie is de echte ridder? Een spastische ridder, kan dat? Theater rond het thema 'inclusiviteit/ iedereen kan meedoen' maar daar heb je geen last van.

Workshops


10:30 Kees Buizer Koken met Kees! (6+)
Leuk hoor, al dat gefladder, maar er moet natuurlijk wel gegeten worden. De gebraden haantjes vallen niet uit de lucht, dus gaan we koken onder leiding van Kees Buizer. Kook je mee? En al die mooie, lekkere en bijzondere dingen die jullie gemaakt hebben, worden opgegeten bij de lunch.
10:30 en 11:30 Helmer en Iwan Workshop Kwetterzang
Kom zing met ons mee
We gaan je een leuk liedje leren.
Voor alle kakelende kippen en kukelende hanen.

Kom luisteren, meedansen en meeklappen in dit muzikale nest
13:00 De MammiesWorkshop Muziekinstrumentjes maken
Elke vogel fluit zoals hij gebekt is. Maak je eigen muziekinstrument. Een fliere fluit , een op-trommel of een sambabal. Met je instrument ben je de vrije vogel die zich laat horen in het Vrije Vogel orkest. Of in de parade.

Parade


14:30 Grote Vogel Optocht
Elke dag om 13:00 uur begint een workshop waarin je iets moois kunt maken om mee te dragen in de optocht. Een vogelmasker, een trommel, gekke vleugels... Om 14:15 uur verzamelt iedereen zich op het festivalterrein en dan begint om 14:30 uur de optocht door de buurt.

Afsluiting


ca 15:45 Afscheidslied

Tussendoor


Radio Twiet-Twiet
Vanaf het centrale podium hoor je de hele dag Radio Twiet-Twiet, met de laatste nieuwtjes, aankondigingen van pop-up acts en theatrale spelletjes ergens op het festivalterrein. Blijf luisteren!
© MMXIX Tom Brûlé • De Republiek Amsterdam • Stichting Amsterdams Jeugd Theater Collectief